Assalamualaikum. ari nie sabtu sok ahad...yes esok tak keje..boleh la berehat sakan..almaklum awal2 bln nie bnyk kje yg nk disiapkan...alhamdulilah mana2 kje yg penting telah siap..yahoo...
Opss bukan nk citer pasal kje.. nk citer pasal biskut nie..sedap dh bnyak kali buat kali nie baru berkesemptan nk letak kat sni...jom layan resepi disini .Mohon c&p kat sini ye..tq
Myresepi- Yani
Opss bukan nk citer pasal kje.. nk citer pasal biskut nie..sedap dh bnyak kali buat kali nie baru berkesemptan nk letak kat sni...jom layan resepi disini .Mohon c&p kat sini ye..tq
Myresepi- Yani
Bhan-bahan ( 20 biji )
- 120g tepung gandum
- 120g oatmeal
- 70g gula halus
- 1 sudu kecil baking powder
- *70g butter - dicairkan
- *40g( 2sb) madu/ gold syrup
- *30ml(2db) air
- raisin, chocochips, gajus secukupnya(optional)
Cara-cara
- Campurkan semua bahan-bahan yang bertanda(*).
- Dalam mangkuk lain masukkan tepung, oatmeal, gula dan baking powder. Kacau biar sekata.
- Masukkan bahan 1 tadi. Kacau balikkan. Kemudian masukkan raisin atau chocochips. Gaul sebati.
- Bahagikan adunan kepada 20 biji. Buat bentuk bulat. Aturkan ke atas oven plate.Sebelum tu alas oven plate dengan oven paper.
- Letakkan plastik wrap kat atas biskut. Tekan dengan belakang gelas.
- Bakar dengan suhu 160C selama 20 minit.
No comments:
Post a Comment