Cream Cheese stock masih ada kat dlm peti ais, nk buat apa ekk...biasa la klau 1 ari tak jenguk my resepi tu cam ada yg kurang je hehehe...emm jumpa resepi nye ..salin resepi & terus masuk dapur. 1.2 & 3 start ...boleh refer my resepi ..thank umi_e sudi kongsi resepi , mohon share ya..
Tiramisu -My Resepi :- Umi_e
Bahan-bahan ( 8 orang atau lebih )
- 1 biji sponge kek atau apa2 kek (guna biskut marie je)
- 250ml whipping cream
- 200ml cream cheese
- 1/2 cawan gula halus
- 1 cawan air panas (nak bancuh nescafe)
- 1 sudu makan serbuk nescafe
- serbuk koko untuk hiasan
Cara-cara
- Bancuhkan nescafe dengan satu cawan air panas tadi
- Satukan gula, cheese dan cream
- Pukul adunan tadi sampai kembang dan gebu
- Potong kek pada 3 bahagian
- Susun 1 bahagian dalam bekas
- Tuangkan 1/3 bahagian bancuhan nescafe ke atas kek
- Sapu 1/3 bahagian adunan cream+cheese tadi atas kek
- Susun lagi bahagian yang selebihnya
- Ulang sampai habis kemudian tutup dengan cling film dan simpan dalam fridge sebentar...
- Hiaskan dengan serbuk koko bila masa nak menghidangkannya...
No comments:
Post a Comment