Wan biasa klau kat tempt kje memang suka mkn biskut, tak kira la apa jenis biskut...
klau time lunch tu tak mkn nasi pun x pe..asal ada biskut ckup le (bukan diet tau..)
Biskut nie agak mudah & cepat tu yg laju je masuk dpur bancuh adunan buat biskut ..(mood rajin time ni)
Biskut nie rapuh & sedap..i like...
Terima kasih pada tuan punya resepi & mohon CnP kat sni ya...
My Resepi
Hanis
klau time lunch tu tak mkn nasi pun x pe..asal ada biskut ckup le (bukan diet tau..)
Biskut nie agak mudah & cepat tu yg laju je masuk dpur bancuh adunan buat biskut ..(mood rajin time ni)
Biskut nie rapuh & sedap..i like...
Terima kasih pada tuan punya resepi & mohon CnP kat sni ya...
My Resepi
Hanis
Bahan-bahan ( 26 keping )
- 80 g butter tanpa garam
- 100g tepung
- 30g gula kasar
Cara-cara
- Pukul butter dan gula hingga sebati.
- Masukkan tepung yang sudah diayak sedikit demi sedikit.
- Letakkan dalam plastik dan bentukkan segiempat 10cmx20cm. Simpan dalam peti ais selama sejam.
- Keluarkan dan potong sebesar lebih kurang 1.5cm lebar. Potong 2 bahagian panjang.
- Cucuk adunan dengan garfu sebagai corak.
- Bakar dalam oven pada suhu 170 selama 20min.
No comments:
Post a Comment