Saturday, April 2, 2011

Terapi AIR

Bercerita pasal air, teringat lak pasal TERAPI AIR , pernah dengar kat radio pasal terapi nie, tapi tak dpat la nk rumuskn lebih lanjut,belum berkesempat nk ke kedai buku mencari.. tapi sye dapat copy dari blog CATATAN HATI


Terapi air adalah salah satu cara untuk menstabilkan emosi dan kesihatan diri jika diamalkan berterusan dan dengan keyakinan bahawa semuanya berlaku dgn Izin Allah.

Cara- caranya :
Sebelum tidur, ambil segelas air, mengucap 2 kalimah syahadah, selawat 3x, then bercakaplah dgn air itu, perkara2 yang posotif saja, sbb air ada byk molekul2 yang baik2, dan insyaAllah, ia akan berfungsi seperti yg kita cakapkan.

Antara perkara2 yang kita boleh cakapkan:
~Wahai air, perut aku ni sakit, ko tolongla adjust2 mana2 yg patut, supaya senang aku nak 'melabur'
~Oh air, nnti ko masuk dlm badan aku ni, ko tolongla tgk2 mana2 tmpt yg bermasalah, ko tolonglah baikkan semula
~etc2

dan diakhiri dengan dengan izin Allah...

pastu minumlah air itu separuh gelas, dan tidur..

Then esok pagi bangun dan minum selebihnya, amalkan selalu, insyaAllah, kita akan mendapat minda positif akan memudahkan urusan kita mendapat kejayaan, kekayaan dan seterusnya ketenangan.

Mengikut kata ustaz (tak tahu nama) program itu, ada seorang clientnya yang sudah bercerai dengan pasangannya, namun masih tidak dapat melupakan pasangannya itu. Lalu dicuba kaedah ini, 3 hari sahaja dia sudah kembali positif dan ceria..dan lagi, orang Cina kan selalu bekalkan anak2 mereka dengan sebotol air ke sekolah, bukan setakat untuk diminum biasa, tetapi aura nasihat2 dan semangat yg cikgu2 lontarkan dalam kelas itu boleh memberikan tenaga positif pada air dlm bekal itu.

Cubalah buat selalu, sebab semua kejadian yg Allah ciptakan itu, pasti ada penawar utk sesuatu, dan bukanlah diciptakan utk sia2. Dan kita manusia juga bukanlah diciptakan utk bermain2 dan sia2 malah utk beribadah dan menjadi khalifah dibumiNya.

Selamat mencuba...

No comments:

Post a Comment